Algemeen tarief

De kosten van mijn diensten zijn gebaseerd op de werkelijk gewerkte uren voor de besprekingen, voorbereiding en de verslaglegging achteraf. Ik hanteer een vast uurtarief en voor reistijd reken ik het halve uurtarief. Daarnaast bereken ik de eventuele externe kosten door (huur gesprekslocatie, reiskosten etc). Alle kosten worden vooraf afgestemd zodat er geen verrassingen zijn als u de rekening krijgt.

De kosten worden normaal gesproken door beide partijen gedragen. Als er sprake is van een conflict in arbeidsverhoudingen neemt de werkgever vrijwel altijd de kosten voor zijn rekening.

 

Goede doelen

Voor zogenaamde goede doelen zijn de kosten van een mediation vaak niet betaalbaar. Daarom reserveer ik enkele keren per jaar tijd voor een “Goede Doelen mediation”. Criterium om in aanmerking te komen is dat de betreffende organisatie is gevestigd als een stichting met een ANBI-status en geen winstoogmerk heeft.

Als vergoeding wordt een symbolisch tarief gerekend. De organisatie dient wel de kosten voor het eventueel huren van een gesprekslocatie en de reiskosten te dragen.